Lajme

5 Arsyet pse ja vlen të blesh post parkimi në Tiranë

A është e leverdishme të blesh një post parkimi në Tiranë?   Nëse jemi duke menduar për të blerë një apartament në Tiranë, ajo që kemi në konsideratë është nëse është apo jo e leverdishme që bashkë me të, të blejmë edhe një post parkimi në të njëjtën godinë. Për fat të keq si pasojë e rritjes…

A ja vlen të investosh në prona me çmimet në rritje?

Edhe pse çmimet rriten dhe bashkë me to edhe shqetësimi për rritjen e çmimeve të ndërtimit në Tiranë, investimi në prona të paluajtshme mbetet një investim për t’u menduar seriozisht sepse mund të sjellë shumë para në llogarinë tuaj bankare. Po ju listojmë disa nga arsyet më të rëndësishme pse ja…

Progeen shpk, investitor në Univers City

Projekti “Univers City” është ideuar si një kompleks rezidencial i kompletuar me çdo infrastrukturë brenda saj për t’u kompletuar si një qytezë e re shumë pranë qendrës së Tiranës.   Progeen do të ndërtojë 8 godina banimi 7 dhe 9 katëshe si pjesë e kompleksit në tërësi, duke ofruar apartamente me…

Progeen Construction dhe Pro-Credit Bank në ABC-ja e Mëngjesit në ABC News, rreth partneritetit për Tirana Uptown

Progeen shpk dhe Pro-Credit bank ishin pjesë e programit ABC-ja e Mëngjesit në ABC News me moderatorin Alban Musa i cili zhvilloi një bisedë me Nertila Lamçe, përfaqësuese e Pro-Credit Bank, në lidhje me partneritetin e ri me Progeen si dhe për lehtësirat që do t’u sjellë klientëve ky bashkëpunim…

Rinovimi i shtëpisë: “Bëje vetë” apo paguaj një profesionist?

Për projekte të vogla dhe të thjeshta, “bëje vetë” mund të funksionojë. Për projekte të ndërlikuara dhe të rrezikshme, telefononi një profesionist. Ka diçka tërheqëse në idenë “Bëje Vetë” të një projekti të rinovimit të shtëpisë. Duke u marrë me një punë vetë, ju mund të kurseni para në kostot e…

5 Dobitë e Izolimit Akustik

Për shumë prej nesh, shtëpia jonë është vendi më i mirë për t’u larguar nga bota e jashtme dhe për t’u relaksuar. Për ata të cilët nuk jetojnë në një vend larg qytetit, ndotja akustike brenda dhe jashtë mund t’jua bëjë qëndrimin në shtëpi tepër të pakënaqshëm.   Çdo familje do të përjetojë forma…

Pse apartamentet e reja i kanë tualetet pa dritare

Nëse jeni duke kërkuar një shtëpi, apo keni blerë një të tillë kohët e fundit, me shumë mundësi e keni bërë këtë pyetje shpesh herë. Në pallatet e ndërtuar gjatë regjimit socialist, pothuaj të gjithë apartamentet kanë pasur dritare dhe lind natyrshëm lind pyetja pse tualetet në apartamentet e reja…

4 Orientimet e Shtëpive: Veri, Jug, Lindje, Perëndim (Avantazhet dhe Disavantazhet)

Shtëpia më e bukur është ajo me orientimin më optimal për ju dhe ndikon në rehatinë, stilin e jetesës dhe komoditetin tuaj. A duhet të orientohet shtëpia juaj nga veriu, jugu, lindja apo perëndimi? Le të shohim se cilat janë favoret dhe disfavoret e secilit orientim që mund t’ju ndihmojnë në…

Pse janë rritur çmimet e apartamenteve në Tiranë?

Sa prej nesh që kemi blerë shtëpi së fundmi apo po kërkojmë një të tillë kemi thënë me vete: Pse nuk u kujtova para 10 vitesh kur ishin të paktën 30% ose 40% më lirë? Pse çmimet e apartamenteve rriten kaq shumë në Tiranë, kur të ardhurat nuk e pasqyrojnë të njëjtën rritje? Gjithashtu si ka mundësi…

8 Gjërat që Duhet të Konsideroni Kur Blini Një Apartament

Nëse jetoni me qira prej disa vitesh apo jeni një familje e re, me shumë mundësi jeni duke konsideruar blerjen e një shtëpie. Si një prej vendimeve me angazhim të konsiderueshëm financiar, ai kërkon kohën e mjaftueshme dhe analizë një të hollësishme të të gjithë variablave që kanë të bëjnë me të.…